nedräkning

idag har vi börjat göra nedräkningen till studenten. på fredag är det 100 dagar kvar och jag längtar som en galning.

loppisfynd

idag har jag loppisfyndat en klänning, ett vintage-linne och ett par jeans för 120 kronor. mamma köpte mig en blommig väska också. väldigt nöjd.

min helg

i fredags kväll åkte jag till stan för att möta simon som färdats via flyg och flygbuss. vi gick och hyrde film och köpte godis och åt sen middag klockan 10. 
vaknade vid 8 på lördag, låg och myste ett tag och sen gick jag upp och gjorde frukost på sängen till oss. 
sen kom sofia och hälsade på, och vi tog bussen ner till stan i snöstormen, där gick jag och simon på stan ett tag och letade present till min syster. sen åkte vi hem, åt middag och tittade på melodifestivalen. 
morgonen därpå gick vi upp sent och åt brunch framför tv:n. bajsväder var det och efter att vi ätit söndagsmiddag och god efterrätt åkte simon hem. tom säng och knappt någon sömn blev det.

lalala human steps

hiphop-klassen var grym och nu är jag trött i kroppen. den här underbara filmen såg vi föresten idag på skolan, vi ska nämligen göra en dansanalys av den. "Amelie" med danskompaniet Lalala human steps.

dans dans dans

från balettlektionen igår.
idag har jag varit ganska seg, sov två timmar när jag kom hem och vaknade med huvudvärk. men nu ska jag försöka rycka upp mig, städa lite på mitt rum och sen åka iväg och ta en hiphop-klass. spännande!

februariväder

älskar att gå hem från skolan i så här fint väder. även fast det är flera flera minusgrader.

Bästa tvättnötsschampot

Jag har nu kommit upp med det bästa tvättnötsschampot ever. Såhär går det till:
  • 6 dl vatten
  • 10-13 st tvättnötter
  • 1 tesked torkad rosmarin
  • 1 kanelstång
  • Några hela nejlikor

    Häll upp vattnet och de andra ingredienserna i en kastrull och sätt på lock. Koka på svag värme i typ 10 minuter och ställ åt sidan. När det har svalnat silar du bort tvättnötterna och kryddorna och häller upp i en rengjord flaska. Den kan stå i kylen några dagar. En smart sak är att koka schampot på morgonen innan man åker till skolan och sila och använda det på kvällen. 
    En viktig grej är också att när man väl tvättar håret så måste man hälla det i håret i omgångar eftersom att det inte har schampo-konsistens, alltså tippa skallen både framåt och bakåt och massera och länge. Låt det sitta i ett tag också innan du sköljer ur noggrant.  
    Tadaaa klart! Rent och fint hår tvättat med miljö-och människovänligt schampo!
    Häll i vattnet i en kastrull med de andra ingredienserna, sätt på lock och låt puttra i ca 15 minuter på svag värme. Ställ åt sidan och låt svalna. Sila sedan och häll upp i rengjord flaska. Kan förvaras i kylskåp i upp till 5 dagar.
    Viktigt när du tvättar håret med tvättnötsavkoket är att du häller det i håret i omgångar, med huvudet både tippat framåt och bakåt. Massera och skölj länge.

måndag

imorse bakade jag ut degen jag rörde ihop igårkväll och gräddade frukostbröd. bästa frukosten. i skolan jobbade jag med pa100 och hade arbetsmiljö och sen var skoldagen slut! chilledill

min helg


i fredags var jag på five med några från klassen. det var fantastiskt kul! jag och lydia berömde 10 killar för deras snygga bröst.
i lördags var jag på strömpilen med mamma, pappa och viktor. mamma köpte en ulltröja och shorts till mig och sen fikade vi på nya konditoriet. espressotårta och chailatte blev det för mig. pappa köpte ett no poo-läppsmörj till mig. 
på kvällen stickade jag framför brasan och ikväll upptäckte vi att vi hade en liten kokplattan på spisen, så då ställde jag mig och kokade schampo där. 
och idag har jag även gjort semlor till familjen och vi har spelat fia med knuff. viktor vann mot alla odds.

kemikalierädslan

Jag såg "underkastelsen" för några veckor sedan och har efter det fått upp ögonen för alla kemikalier. Det är läskigt och man blir rädd och därför kopierade jag en lista som min kusin helena lagt ut på sin blogg. En lista på bra tips som man ska följa om man vill undvika så mycket kemikalier som möjligt i våra kläder.

Konkreta tips:


  • Köp kläder second hand istället
  • Köp kläder som är tillverkade i Europa, men helst Sverige. Det hjälper inte om de bara är sydda här, för då kan tyget vara importerat från Kina eller Bangladesh och innehålla cancer-framkallande och andra skadliga ämnen.
  • Undvik svarta och röda kläder. De innehåller mest farliga gifter.
  • Tvätta kläderna innan du använder dem för att undvika att få kemikalierna i kroppen.
  • Köp ekologiska kläder.
  • Köp ABSOLUT INTE färdigslitna jeans. De slits med hjälp av sand som arbetarna andas in och får allvarliga lungskador.
  • Köp för fan inte kläder från Kina eller Bangladesh. Där tjänar arbetarna knappt 10kr om dagen och utsätt för miljöfarliga och giftiga kemikalier hela tiden. Olyckor är vanligt
Se den här och den här dokumentären för att förstå varför det är så sjukt viktigt att försöka följa dessa tips och undvika kemikalier.

svinkallt.

svinkallt och soligt väder ute. fick sluta tidigt och nu ska jag se film och äta nudlar med lillebror.

30kronorsblusen


RSS 2.0