nu drar vi och firar nyår!


pojken och jag



julklappsbyte med simon

ikväll landade simon här. roligt och mysigt för mig och det innebär även...
julklappsbyte! jag fick...
...tre fina lush-grejor av simons föräldrar
...en fin yogamatta av simon som jag velat ha länge
ett par svarta spetstrosor med hög midja
mysiga myssockor. nöjd tjej.

just nu idag

städar rummet, tänder rökelser, bäddar nytt och lyssnar på trentemöller. om två timmar kommer pojkvännen, 5 dagar försenad och med halsfluss och pencillin-kur. då ska vi byta julklappar och mysa. imorgon får jag äntligen fira in det ny året med honom för andra gången i mitt 18åriga liv.

jag saknar dig


julen genom iphone

varit ute och lekt i snön
ätit tomtegröt, sett på kalle anka och druckit glögg
haft tomtebesök
öppnat julklappar
ätit massa mat
och pannacotta

dagen före jul

vi har finbesök och snart är det dags för jul. idag har vi förberett, marinerat revbensspjäll och gjort tabouleh. imorgon är det julafton och även jag längtar!

hemma och sjuk


3:e advent

tredje advent och jag vaknade klocka åtta imorse hos linnea i stöcke. har pluggat mest hela tiden idag , imorgon har jag nämligen religionprov. ikväll ska jag äta resterna av min glass som jag gjorde igår och läsa vidare om islams fem pelare.

rosas danst rosas vs. beyoncé

älskar "rosas danst rosas" och lade upp klippet ovan på facebook, britta kommenterar så och säger och videon till beyoncés "countdown" är sjuk lik och jag var tvungen att titta. från typ halva beyoncés kommer alla likheter. så copycat!

att sova borta

ikväll ska jag till bay och ha mysig filmkväll, och jag har gjort min speciella glass som står och fryser nere i frysen just nu. under tiden tänker jag: städa mina rum, färga håret på mamma och ta en dusch.

tänkte lite och kom på att jag inte sovit borta (annat än hos simon eller helena) på mycket länge och det känns så himla konstigt, nästan lite läskigt faktiskt. jag älskar att sova och helst i min egen säng, ensam eller med simon. hade aldrig problem med att sova borta när jag var liten, men då var man ju så van vid att ha pyjamaspartyn mest hela tiden, annat är det nu. men nu ska jag tränas, måste ju lära mig någon gång.

091211

igår åt jag årets första saffransbulle - med mandelmassafyllning
och imorse firade vi min lillebror och fyller 14 år idag. av mig fick han en halsduk som han tycker att han ser töntig ut i och kommer nog aldrig använda "bara när jag är hemma och sjuk eller spelar skyrim" som han så snällt sa.
och helt plötsligt har vi hur mycket snö som helst och idag var det till och med snöstorm med försenade bussar och kalla händer.

fredag med gurkmeja


bästa barnen

längtar efter mina små syskonbarn som jag drömmer om så himla ofta nu. och min syster såklart. ska bli så himla mysigt att få upp hela lilla familjen hellberg hit på jul! inte så länge kvar nu.

071211


inte så knäpp ändå

en del tycker att jag är lite konstig som håller på med det hära no poo. men jag tror att om ni faktiskt visste allt ni tvättar er med, balsamerar er med, borstar tänderna med och smörjer in er med så skulle ni inte heller vilja ha det på kroppen. så jag tänkte berätta lite! 

t.ex. sodium laureth sulfate / sls / sles finns i 90% av alla schampon, tandkrämer, tvåler, men även produkter som säljs på hälsokost. vetenskapliga undersökningar visar att sls är mycket irriterande för huden, kan orsaka klåda och allergiska reaktioner. sls kan även reagera tillsammans med andra kemikalier och bilda cancerogena ämnen. i djurförsök har sls orsakat ögonskador, giftet påverkar proteinbildningen och kan orsaka blindhet, starr och försämrad läkningsförmåga.
silikoner (slutar oftast på -cone eller -conol) finns också i det mesta vi har i badrumsskåpet: balsam, ansiktskrämer, bodylotions osv. silikoner vårdar inte utan lägger sig bara som en hinna över håret och huden och förhindrar syretillförseln, och det enda sättet vi kan tvätta bort silikoner på är med sulfater (alltså sls)
parabener är syntetiskt konserveringsmedel som har visats orsaka allergier och hudutslag, och forskning visar att de dessutom är hormonstörande och cancerogena.
mineraloljor är en utav de mest förkommande ingredienserna i hudvårdsprodukter, trots att den rubbar hudens naturliga återfuktning. mineraloljan lägger sig som en plast över huden och gör att huden inte kan sköta sin egen återfuktning eller fettproduktion. mineralolja är rester från tillverkning av motorlja. läs mer här

och tänk att huden är kroppens största organ som tar upp allting vi lägger på den.
så vad ska man undvika då? börja med det här:
sodium laureth sulfate
dimethicone
mineral oil
parrafinium liquidum
vaselin
alcohol denat
ethanol
etylparaben
propylparaben
metylparaben



tisdag en vanlig vecka

lite lite såhär känner jag mig idag. har haft ont i magen, varit trött och råkat få bananbitar i hela mitt hår som jag var tvungen att kämpa med i en timme. det var tänkt som en inpackning men det slet nog mer på håret att kriga med en plastborste i blött hår än att bara tvätta det. så nu ska jag smeta in kokos- och olivolja i burret. önska mig lycka.

ikväll

det känns otroligt konstigt att vara tillbaka i skolan och att sitta stilla på lektionerna efter två veckors ständigt dansande. men kroppen och sinnet är trött så det är nog inte helt fel ändå.
så nu ikväll pluggar jag och skriver dansanalys. snart ska jag bada håret i rödvin och pröva min nya mjukistvål. så nu slipper jag att duscha i källaren eftersom att ingen kladdig lera används!

-


(PLAY)

igår var jag och simon på något fantastiskt, nämligen Kenneth Kvarnströms "Play". Första akten var väl inte så rolig då det var en timmes konsert, men dansdelen var helt helt otrolig.

sceniska

har haft en sån jävla bra tid och sån jävla rolig vecka!

RSS 2.0