inte så knäpp ändå

en del tycker att jag är lite konstig som håller på med det hära no poo. men jag tror att om ni faktiskt visste allt ni tvättar er med, balsamerar er med, borstar tänderna med och smörjer in er med så skulle ni inte heller vilja ha det på kroppen. så jag tänkte berätta lite! 

t.ex. sodium laureth sulfate / sls / sles finns i 90% av alla schampon, tandkrämer, tvåler, men även produkter som säljs på hälsokost. vetenskapliga undersökningar visar att sls är mycket irriterande för huden, kan orsaka klåda och allergiska reaktioner. sls kan även reagera tillsammans med andra kemikalier och bilda cancerogena ämnen. i djurförsök har sls orsakat ögonskador, giftet påverkar proteinbildningen och kan orsaka blindhet, starr och försämrad läkningsförmåga.
silikoner (slutar oftast på -cone eller -conol) finns också i det mesta vi har i badrumsskåpet: balsam, ansiktskrämer, bodylotions osv. silikoner vårdar inte utan lägger sig bara som en hinna över håret och huden och förhindrar syretillförseln, och det enda sättet vi kan tvätta bort silikoner på är med sulfater (alltså sls)
parabener är syntetiskt konserveringsmedel som har visats orsaka allergier och hudutslag, och forskning visar att de dessutom är hormonstörande och cancerogena.
mineraloljor är en utav de mest förkommande ingredienserna i hudvårdsprodukter, trots att den rubbar hudens naturliga återfuktning. mineraloljan lägger sig som en plast över huden och gör att huden inte kan sköta sin egen återfuktning eller fettproduktion. mineralolja är rester från tillverkning av motorlja. läs mer här

och tänk att huden är kroppens största organ som tar upp allting vi lägger på den.
så vad ska man undvika då? börja med det här:
sodium laureth sulfate
dimethicone
mineral oil
parrafinium liquidum
vaselin
alcohol denat
ethanol
etylparaben
propylparaben
metylparaben



Kommentarer
Postat av: iuyagsfya

Hej tjejen!

Jag har precis startat en Faceook grupp för alla oss som är nyfikna på, eller redan kör No poo/balsammetoden. Gilla gärna sidan och bidra med dina erfarenheter, tips och bilder!

https://www.facebook.com/pages/No-poo-H%C3%A5rv%C3%A5rd-utan-schampo-och-naturlig-hudv%C3%A5rd/139622872814010



Kram Therése

2011-12-08 @ 13:05:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0