du är allt

tänk att jag har världens underbaraste pojkvän.

att vara kvinna är att vara en människa med klackar och målade naglar

"Det finns ett rykte som går runt som säger att pojkar är starkare än flickor.
Oh! snälla, kan du bära en 7 kg bebis i magen i 9 månader? Kan du städa, laga mat och prata i telefon samtidigt? Kan du bränna din panna med locktången och inte klaga? Kan du gå hela dagen i klackar? Kan du gråta hela natten och sedan vakna upp nästa morgon som om allt är okej? Kom ihåg killar, tjejerna är bara hjälplösa tills naglacket torkat :)sätt upp detta på din status om du är stolt över att vara kvinna!♥"

Har ni sett denna text som typ alla lägger upp som status? Det mest idiotiska jag sett! Trodde först att det var ett litet skämt, men snart insåg jag bättre. Denna lilla text får kvinnor att framstå som att det enda de gör är att städa, laga mat, locka håret, lacka naglarna, föda barn, gå runt i klackar och gråta hela nätterna.
Är detta var det innebär att vara kvinna?
Som min kloka kusin sa "jag är stolt över att vara kvinna, men inte för att jag kan gå i klackar hela dagarna. vem fan har sagt att män inte kan det?".
hatar hatar hatar allt som man förväntas att vara i enlighet med sitt kön.

måndag

det funkar inte att ladda upp bilder på min blogg och jag dör åt det! mitt liv är förstöööört. annars då? första riktiga skolveckan började idag och jag har inte riktigt bestämt mig för om det är fett eller lite jobbigt. nu snart ska jag cykla hem för att äta!

en naturlig skönhet...?


hemma från turkiet

är hemma från turkiet nu. alldeles ensam och idag ska jag försöka fördriva tiden genom att läsa och se true blood. har inte varit utan simon mer än en natt på över 10 veckor. så inatt blir det nog mer vaken än sova.

nedräkning

om cirkus 30 minuter åker jag och familjen till resten av familjen (syster+systerbarn+man) i stockholm. är taggad! ikväll ska vi se film och äta dipp och simon kommer. imorgon fyller jag 18. det känns stort. då är jag så stor att jag får köpa öl på ica. coolt.

50 kronor

vilket kap. kapedikap

there is no life without you anyway.

hjälp. detta är första natten någonsin som jag sover ensam i min stora säng.

istället för en ben&jerrys

bloggbanner-afrikas-horn-250-250bloggbanner-afrikas-horn-250-250

18.54

nu har simon åkt hem till stockholm och det känns så himla tomt och sorgligt, även fast jag vet att vi kommer träffas imorgon, för då åker jag och hela familjen ner till min syster och är där över min och simons födelsedagar, sen åker vi till turkiet. känns sorgligt att sommaren snart är slut, men en vecka i turkiet innan är ju inte helt fel.

nolia i år

igår var vi som sagt på nolia, där träffade vi min fina klassis linnea som vi gick med ett tag, och åt thaimat med. vi träffade även johanna som hade fullt upp med att köpa ett piano. tyckte inte att nolia var såå bra denna gång, men det var trevligt ändå.

rasullera

idag på nolia köpte jag rasullera "detoxlera" som jag sitter med i ansiktet och håret nu. kvinnan som sålde sa att det kunde bli lite konstigt om man har ljust hår, så jag får hålla tummarna. rasullera är en marockans lera som använts till hår-och kroppstvätt i flera hundra år, så det lär ju funka.
update: rasulleran var otrolig, underbar, fantastisk och alla andra uppåt-ord!

slut på torsdag

jag fick en klänning av mamma förut. fin va.
nu har jag och simon målat klart huset så imorgon har vi en ledig dag. garaget ska vi måla på lördag, och på söndag ska vi på nolia! nu ska jag väcka älsklingen som somnat i mitt knä, natti

lilla tanten och jag delar musiksmak

vår granne är en liten tant i rosa adidas-dräkt som plockar grässtrån från sin grus-gång hela dagarna. hon har sin radio ute på tomten och på högsta volym, för det mesta med skramligt prat. men idag var det mysig klassisk musik hon lyssnade på, och även jag när jag låg i soffan med dörren öppen. jag har lyssnat på klassisk musik sen jag var liten och hade det i min freestyle när jag skulle sova. det slår allt och det verkar som att lilla tanten också tycker det.

naken man målar

jag och simon tjänar pengar genom att måla vårt hus och garage. pengarna ska vi spara så vi kan resa till varandra i år. jag gillar att måla och se förändringen, från gult till grått.

jag älskar att ha en egen balkong


släpp ner persiennerna

nu ska vi förflytta oss till sängen och sova. jag har ångest för att skolan börjar snart, även fast jag saknar mina klasskamrater. har dock en födelsedag (18!!!!) och en stockholmsresa samt turkietresa framför mig innan jag ska tillbaka till skolan. och allt känns så mycket bättre här, en nystart.

no poo - man blir ren ändå.

nu tänkte jag berätta lite om no poo som jag sysslar med. no poo betyder egentligen no shampoo, men är även en ordlek - "inget skit" och betyder att man inte vill ha skit på kroppen/i håret/i omgivningen. Skit finns i shampoo och balsam och tvål och allt möjligt, som hudkrämer och bodylotions. deodorant innehåller till exempel aluminium som kan orsaka till bröstcancer.
så varför ska man välja att inte använda sig av sånt? jag tycker det säger sig självt att naturliga saker är bättre för båda kroppen och omgivningen, än sånt med massa kemikalier i. Istället för massa dyra hud-och hårprodukter kan man istället använda sig av t.ex. bikarbonat, äppelcidervinäger, balsam utan skit i, vatten, olika oljor, och andra saker man har i köket, som t.ex. havre, citron och avokado.
här finns en råbra nystartad svensk sida om no poo: nopoo.se. en annan bra sida där man kan köpa olika oljor, örter, hennafärger, duschsaker osv. är helenashenna.se. även lush.se har massa bra saker som är bra för veganer och no poo'are. jag har sysslat med detta i 8 månader nu och är så nöjd. alla borde prova!

du och jag och distans

Tänk att jag får sova brevid honom varje natt med hans armar runt mig. känns så otroligt lyxigt när jag tänker på det, för om några veckor kommer jag ligga ensam i min stora säng och sakna, med undantag från vissa helger och lov. man kan se det som en prövning på vår kärlek om man vill, för att vara ifrån varandra så mycket är så jävla svårt.

en middag för två

igår lagade jag och simon en supergod middag. röd linssoppa, stekt sparris med vitlök och baguett. och sojamjölk till det såklart. jag är frälst av sojamjölken. den är rågod och man har inga djurs lidande på samvetet när man dricker den. tummar upp! men nu har simon visst somnat här på min axel så det är nog bäst jag avslutar nu, vi ska ju trots allt jobba imorgon. natti bloggen

linnea, linwi, rydis eller nea.

hej det här är jag och detta är min blogg. jag heter linnea men kallas även linwi, rydis eller nea. jag är snart 18 men på bilden ser jag ut att vara 12. jag tycker om en massa saker, till exempel min familj och mina vänner såklart, och min pojkvän som bor 60 mil ifrån mig. men även att titta på bloggar, läsa om intressanta saker, laga mat, fota och läsa. och att dansa. saker jag inte gillar: kommunister, orättvisor, könsideal, kvinnoförtryck och människor som är dumma mot djur. jag tycker att fler kvinnor borde spara ut sitt armhåle- och benhår och vägra idealen.
jag tvättar inte håret med schampoo och tycker själv att jag är fett cool.

RSS 2.0